Kulturní akce

K práci v Cirkulárním centru patří i zábava. Vedle vzdělávacích programů tak pořádáme udržitelné festivaly, sympozia, výměnné bazárky - SWAP, hudební vystoupení, zábavu pro dospělé i pro děti. 

Cirkulární sympozium, vernisáž a výstava


13. 7. - 20. 8. 2024 

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A PRAKTICKÁ ŠKOLA JOSEFA ZEMANA, JOSEFOV, JAROMĚŘ

Od 1.7. - 12.7. proběhlo v Pevnosti Josefov v areálu Umělecké kolonie Bastion IV umělecké sympozium zaměřené na znovuvyužívání věcí. Sympozia se zúčastnili mladí umělci z Čech a Slovenska a následná vernisáž a výstava byla součástí festivalu "Oživlý Josefov". 


Výstava je zaměřena na přilákání návštěvníků zajímajících se o cirkulární ekonomiku a udržitelnost v kultuře, nabízí alternativu k tradičnímu historickému obsahu festivalu Oživlý Josefov a zároveň přináší nové perspektivy na udržitelnost a umění.

Výstava:
Od 13. července do 20. srpna 2024
Po objednání na telefonním čísle 725 815 150 (Tomáš Mrkvica)
ZŠ Praktická Jaroměř, Josefov na Komenského 392

Vernisáž zahájila výstavu, která ukazuje umělecké interpretace a projekty zaměřené na znovuvyužití materiálů a udržitelnost. Tento večer nabídl možnost setkat se s umělci a nahlédnout do jejich tvořivých procesů.

Během festivalového dne byla výstava obohacena o performace, kreativní workshopy s recyklovanými materiály a diskuse s umělci a odborníky na téma cirkulární ekonomiky.
Doprovodný program zajistila opravna hraček v podání ostřílených opravářů Diany a Jirky, kteří 8 let spravovali veřejnou opravárnu v Estonsku a nyní s iniciativou "Drží" pomáhají popularizovat opravování i v Čechách.

Přijďte objevit, jak může moderní umění a inovace oživit historické prostředí Josefova.


RECY-UPCY: festival recyklovaného designu

V sobotu 12. října 2024 proběhne již třetí ročník festivalu recyklovaného designu RECY-UPCY, tentokrát ještě ve spojení s REUSE DNY 2024.
Takže se těšte na den našlapaný udržitelnými aktivitami pod vedením skvělých lidí.Návštěvníky budou čekat:
ukázky recyklovaného designu,
přehlídka tradičních řemesel,
prodejní galerie,
kreativní workshopy na přetváření nepotřebného materiálu,
udržitelná móda, bazárek a výměnný swap,
přednášky a diskuze,
divokola, zábava, kultura i výborné občerstvení.

Akce, jejímž znamením je recyklace do posledního šroubku, nese motto "zachraňuj a tvoř."
Návštěvníkům zprostředkuje netradiční pohled na možné využití materiálů, které jsou zdánlivě nepotřebné.

Historické prostory josefovské pevnosti budou připravené na každé počasí.

Akce probíhá pod záštitou Mgr. Martiny Berdychové, náměstkyně hejtmana Královéhradeckého kraje, a vznikla za finanční podpory Královéhradeckého kraje, České rozvojové agentury (ČRA), města Jaroměř a v partnerství se Swap Prague, z.s., Muzeum východních Čech a Reuse federací.