Co je nového?

Zůstaňme ve spojení

Chcete mít přehled o aktualitách a dění v cirkulárním centru?
Přihlaste se k odběru novinek a my Vás budeme pravidelně informovat.

Včera jsme v rámci festivalu umění a kreativity ve vzdělávání připravili pro sedmáky základní školy Broumov 3 workshopy na téma výroby hudebních nástrojů a výroby postaviček formou svařování a šití.

První týden v dubnu proběhl první workshop v naší nové hudební dílně. Lektoři Tomáš Kahl, Jan Kašpárek a Pavel Kahl nám představili prototypy hudebních nástrojů jako píšťaly a flétny z plastových rour, bubínky z plechovek a PET lahví, jednostrunný cimbál, kachlofon ze staré dlažby nebo petkofon z lahví od Coca-Coly, a jejich tónovou rozmanitost.

Začátkem Dubna se nám podařilo do partnerských sběrných dvorů v Hradci Králové a Jaroměři rozmístit naše kontejnery, které jsme upcyklovali spolu s dětmi se ZUŠ Jaroměř a umělcem Petrem Lenfeldem. Viz. předchozí článek.

Koncem března v Cirkulárním Centru proběhla interaktivní diskuze na téma "Co s odpady?" Perfektním průvodcem celé diskuze byla Karin Richterová z Středisko ekologické výchovy SEVER.

Včera jsme navštívili Lidl Česká republika V Brandýse nad Labem, kde jsme se setkali s odpadovým specialistou Michalem Vopelákem.
Společně jsme prošli překladiště Lidlu a vytipovali materiály, které by byli vhodné pro náš vzdělávací program Odpad jako kreativní materiál. Ze skladu jsme si odvezli vyřazené mřížky z pekárny, použité reklamní desky a...

Včera jsme připravili workshop pro josefovské děti převážně z romských rodin. Děti si v naší materiálové bance vybrali materiál, ze kterého pak vyráběli obrázky.

O uplynulém víkendu u nás byli studenti a absolventi bratislavských uměleckých škol. Například experimentální hudebník z bratislavské Magic Garden Tomáš Michalčák. Mimo vymýšlení programu pro připravovaný festival Express B4 Tomáš spolu s dalším lidmi vyrobili základ speciální elektrické kytary, kterou na zmíněném festivalu představí.