Co je nového?

Zůstaňme ve spojení

Chcete mít přehled o aktualitách a dění v cirkulárním centru?
Přihlaste se k odběru novinek a my Vás budeme pravidelně informovat.

Cirkulární sympozium, které se konalo v našem centru v červenci 2023, bylo zvláštní a inspirativní událostí. Toto sympozium bylo jedinečné tím, že sami výtvarníci stanovili téma, které mělo posloužit jako základ pro jejich tvůrčí práci. Tématem sympozia byla fiktivní historie Josefova, toho místa, kde se sympozio konalo. Výtvarníci si představili...

Ve středu 3. května jsem pro základní školu Boženy Němcové připravili ekologický den. Děti si u nás vyzkoušely výrobu ručního papíru, keramickou mozaiku ze starých hrnků, vyrobily si hudební nástroje a společně si na ně zahrály. Od lektorky Jany Zemanové se dozvěděly podrobnosti o různých druzích odpadových materiálů, jaké jsou aktuální možnosti...

Včera jsme v rámci festivalu umění a kreativity ve vzdělávání připravili pro sedmáky základní školy Broumov 3 workshopy na téma výroby hudebních nástrojů a výroby postaviček formou svařování a šití.

První týden v dubnu proběhl první workshop v naší nové hudební dílně. Lektoři Tomáš Kahl, Jan Kašpárek a Pavel Kahl nám představili prototypy hudebních nástrojů jako píšťaly a flétny z plastových rour, bubínky z plechovek a PET lahví, jednostrunný cimbál, kachlofon ze staré dlažby nebo petkofon z lahví od Coca-Coly, a jejich tónovou rozmanitost.

Začátkem Dubna se nám podařilo do partnerských sběrných dvorů v Hradci Králové a Jaroměři rozmístit naše kontejnery, které jsme upcyklovali spolu s dětmi se ZUŠ Jaroměř a umělcem Petrem Lenfeldem. Viz. předchozí článek.

Koncem března v Cirkulárním Centru proběhla interaktivní diskuze na téma "Co s odpady?" Perfektním průvodcem celé diskuze byla Karin Richterová z Středisko ekologické výchovy SEVER.